Intesa

 

Intesa vzw is een dienstencentrum voor personen met een mentale of fysieke beperking, ontstaan in 2003 door de fusie van de organisaties Ago vzw en Elkon vzw. 175 personeelsleden zorgen op 13 locaties, waarvan 6 op het grondgebied Borgloon, voor meer dan 200 cliënten. 70% van onze cliënten verblijft permanent bij ons, de anderen begeleiden we in onze dagcentra.

 

Het welzijn van onze cliënten is van essentieel belang. We streven naar een maximale zorg op maat van de cliënt, gericht op geborgenheid (wooncentra), een aangepaste tijdbesteding (dagcentra) of ondersteuning in het dagelijkse leven (thuisbegeleiding).

Bij de invulling van de zorgnoden stellen wij deze grondbeginselen voorop:

- respectvolle omgang met oog voor elkaars mogelijkheden en beperkingen,

- de cliënt is een gelijkwaardige partner in het zorgproces,

- een zo groot mogelijke zelfverantwoordelijkheid en zelfbepaling aanreiken aan de cliënt,

- een maximale integratie en inclusie van de cliënt in de samenleving.


Onze werking en onze cliënten vormen een meerwaarde voor het algemeen maatschappelijk welzijn.

Vanuit dit gegeven profileren wij ons met een open geest naar elke stad, elke wijk of buurt waar we als onderneming actief zijn.

Daarom nemen zowel de organisatie als haar cliënten zoveel mogelijk deel aan het plaatselijke sociale leven en onderhouden we nauwe contacten met het netwerk van onze cliënten, met mensen in de omgeving van onze centra en met plaatselijke verenigingen.


Kwalitatieve zorg aanbieden betekent voor ons veel meer dan veiligheid, hygiëne en gezonde voeding voor de cliënt. Het betekent ook tijd maken om te praten, voor uitstapjes, voor sport, voor de jaarlijkse vakantie …

 

Onze organisatie is erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). De subsidiëring laat ons toe de noodzakelijke zorg toe te dienen met een minimale bezetting.

Voor de kwalitatieve zorg, het onderhoud en vernieuwing van de huisvesting, de aankoop van aangepaste busjes om de gebruikers te vervoeren, en nog zoveel andere dingen, zijn we – steeds meer - aangewezen op particulieren, verenigingen en bedrijven die onze gehandicaptenzorg een goed hart toedragen en ons daarom financieel steunen.

 

Contact:

Dieter Tuybens, Algemeen directeur
Ivo Bollen, Public relations

 

Telefoon: 012 39 04 60

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: www.intesa.be

 

Tuesday the 22nd.
Powered by Joomla! and the Make Money Online